Инициатива “Коледа за всички”

giving-handsВ навечерието на най-светлите празници, Бъдни вечер и Рождество Христово, ще Ви разкажем за едно семейство.

Те живеят в малко селце в северна България. Четирима са – двама съпрузи и двете им дечица. Доскоро са имали работа и доходите са им стигали. Преди 10 месеца съпругът губи работата си, жена му и тя не работи. През зимния сезон в разградското село ще им бъде нечовешки трудно да сложат нещо на празничната трапеза и да изпратят децата сити и облечени на училище.

Бащата се казва Светослав Тонев. Благодарение на него историята им достига до нас. Той пише апел за помощ, на който сме сигурни, че доста хора ще се отзоват.

Ето какво пише натъженият татко от село Юпер:

“Пише ви един баща с протегната ръка за спокойна и сбъдната Коледа. Имаме две дечица – момиченце във втори клас и момченце в първи. Безработни сме и изкарваме прехраната си ден за ден. Идва зима и все по-трудно ще се намира работа дори за седмица.

Затова молим майки, баби, които вече са отгледали децата и внуците си, да ни помогнат с употребявани дрешки и обувки. Молим дядовци и татковци да ни зарадват с нова тетрадка и химикалка.

Тогава наистина ще повярваме, че на Коледа стават чудеса. И наистина Коледа ще бъде празник за нас”.

От кметството в село Юпер са потвърдили историята на Светослав Тонев: “И той, и съпругата му са безработни. Светослав работеше във ВиК, но от около 10 месеца няма работа”, разказаха от кметството. Съпрузите нямат телефони, на които могат да бъдат намерени. От кметството обаче потвърдиха, че всеки, който иска да помогне, може да се обади на техния телефон: 08445 2020. От администрацията разказаха, че хора вече са откликнали на зова за помощ. Мъж от Русе например занесъл детска раница.

Екипът ни също провери историята. Има такова семейство. Наистина хората имат нужда от средства.

Разпространяваме този апел с надежда, че и други като нас ще отворят сърцата си и ще помогнат с каквото могат. Не е нужно много – една тетрадка, една шапка, 5лв, стига да е от сърце.

Трогнати от писмото и съдбата на Светослав, екипът на Уеб Бранд EООД също ще помогне на семейството му с парични средства, дрехи, тетрадки, химикалки, плодове, лакомства….

Ако и вие искате да помогнете, може да го направите на адрес:

с. Юпер, общ. Кубрат, обл. Разград,
ул. „Надежда“ 12,  
за Светослав Тонев